A: Str. Ankara nr. 12, Sector 1, Bucuresti

T: +40762 676 143

  • Luni - Vineri

    9:00 - 21:00

  • Sambata

    10:00 - 18:00

  • Duminica

    Inchis

Microneedling pe înțelesul tuturor

Microneedling pe înțelesul tuturor

MICRONEEDLING este un tratament nechirurgical folosit pentru a întineri orice zonă a pielii. Acesta stimulează procesele naturale de producere și regenerare a colagenului.

Deoarece stimulează creșterea colagenului și a elastinei, care reprezintă cheia pentru o piele nouă, cu aspect tânăr, este un proces nechirurgical foarte popular.

Ce este colagenul?

Colagenul este o proteină esențială care se găsește în mod natural în organism – reprezintă aproape 80% din pielea noastră. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, producția de colagen scade în mod natural și atunci începem să observăm că se formează linii de „expresie” (alias riduri).

Această procedură minim invazivă de rejuvenare-regenerare a pielii implică utilizarea unui dispozitiv (microinjector) sub forma unui stilou, cu microace de unică folosință.

În timpul tratamentului sunt penetrate straturile superioare ale pielii, fapt care ajută la refacerea echilibrului natural al pielii, la refacerea activității celulare și la obținerea unui aspect sănătos.

Rezultatul?
O piele care radiază de sănătate, tonifiată și frumoasă.

Cum funcționează microinjectorul?

Microinjectorul execută microperforații controlate ale pielii, la adâncimi diferite, pentru a stimula formarea de noi straturi de colagen și elastină în piele, proces numit inducție de colagen sau neocolageneză. Este primul instrument avansat pentru „tratamentul fracționat”, care întinde, ridică și reîntinerește pielea.

Aparatul de Microneedling execută mii de microînțepături controlate în derm, având un puternic efect de reîntinerire asupra fibrelor de colagen și elastină, atât prin acțiunea mecanică, cât și prin introducerea substanțelor active direct în straturile profunde ale pielii prin intermediul canalelor/microinciziilor create.

Cum acționează MICRONEEDLING-ul asupra pielii?

Mezoterapia cu ace acționează asupra primelor 2 straturi ale pielii: epidermul (stratul exterior al pielii) și dermul (stratul profund al pielii). Pentru un tratament eficient al diverselor condiții ale pielii, trebuie să aibă loc accesul în stratul profund al pielii, numit derm. Microinjectorul utilizat penetrează controlat epidermul, în acest fel se ajunge direct la derm, unde își au originea diversele probleme ale pielii.

Tratamentul cu microace se bazează pe mecanismele de autovindecare ale organismului. Introducerea de ace chirurgicale foarte mici este simțită de nervii receptori ai pielii ca un stimul al leziunii. Acele sunt atât de fine și de subțiri, încât rănirea țesutului este foarte puțin probabilă. Cu toate acestea, acest „stimul nervos” are ca țintă un proces de vindecare în cascadă. După înțepare, celulele din piele eliberează semnale de creștere către celulele nediferențiate. Efectul este răspândirea de noi celule. Acestea închid rana, transformându-se automat în fibre de colagen, dar creează și fibre capilare, care ajută la circulația sângelui.

Ce rol au cocktail-urile folosite?

Împreună cu microacele, în cadrul tratamentului se folosesc întotdeauna și substanțe active, prezente în cocktail-urile care au la bază substanțe precum acidul hialuronic cu masă moleculară mică, vitamine, minerale, oligoelemente, extracte din plante, care au rolul de refacere și regenerare a pielii.

Microinjectorul creează microincizii în piele atât cât este necesar pentru a stimula producerea de colagen și elastină, însă microcanalele rezultate ajută și la infuzarea de cocktail-uri, pentru o mai buna penetrare a acestora și creșterea eficacității tratamentului. Multe studii clinice au arătat că absorbția cocktail-urilor este îmbunătățită de până la 3000 de ori, dacă acestea sunt aplicate cu ajutorul procedurii de Microneedling, comparativ cu metoda de aplicare topică.

Tratamentul de MICRONEEDLING este unul dureros?

Terapia cu microace este un tratament blând. Se tratează straturile profunde ale pielii, fără a îndepărta, însă, stratul superficial. Disconfortul este minim, deoarece la începutul procedurii se aplică anestezie locală cu ajutorul unei creme anestezice. În plus, vibrația acelor ajută la diminuarea senzatiilor neplăcute din timpul tratamentului. Recuperarea este una rapidă, iar rezultatele sunt uimitoare.

Tratamentul cu microace acționează pe 3 căi:

1. Microacele declanșează propriul mecanism natural de autorefacere al pielii, prin formarea de colagen nou care ajută la reparare și regenerare rapidă. Aspectul pielii se va îmbunătăți continuu, timp de mai multe luni, odată cu formarea de colagen nou.

2. Cocktail-urile utilizate (Ultimate Skin Cocktails, puse la dispoziție de către PhiAcademy) conțin substanțe active și sunt absorbite profund, în cantitate mare în piele, ceea ce crește eficacitatea tratamentului.

3. Formarea de noi vase de sânge (neoangiogeneza), îmbunătățește alimentarea cu sânge a pielii, așadar aceasta este mult mai bine hrănită și oxigenată.

Care sunt avantajele și beneficiile tratamentului cu microace?

▪️Tratamentul cu microace nu afectează epidermul (stratul superficial al pielii), iar timpul de refacere după procedură este minim;
▪️Nu are efecte secundare nedorite;
▪️Adâncimea de penetrare a microacelor se controleaza foarte ușor;
▪️Perioada de vindecare este scurtă, iar roșeața rezultată în urma tratamentului va persista de la câteva ore, până la câteva zile, în funcție de adâncimea la care se lucrează și de organism;
▪️Se reface condiția generală a pielii, prin regenerarea cutanată intensă;
▪️Are loc penetrarea excelentă și în profunzime a substanțelor medicale.

În cât timp apar rezultatele tratamentului MICRONEEDLING?

Rezultatele se observă la câteva zile, maxim o săptămână de la efectuarea tratamentului, iar efectul maxim apare, în general, la 6-8 săptămâni după tratament, în timp ce procesul de îmbunătățire continuă pentru mai mult timp.

Tratamentul prin MICRONEEDLING contribuie la creșterea în volum și îngroșarea pielii, rezultatul fiind întinerirea vizibilă, netezirea ridurilor fine, diminuarea cicatricilor, creșterea elasticității și îmbunătățirea texturii pielii.

Care sunt indicațiile tratamentului cu microace?

▫️hiperpigmentații, melasmă (pete cauzate de expunerea la soare), rejuvenarea pielii îmbătrânite și fotoîmbătrânire;
▫️piele lipsită de tonus, piele îmbătrânită/flască;
▫️linii de expresie și riduri fine/medii;
▫️tratamentul cicatricilor postacneice, postvaricelă și atrofice;
▫️reducerea dimensiunii porilor dilatati/piele cu exces de sebum;
▫️tratamentul pielii uscate;
▫️uniformizarea culorii pielii;
▫️ingrijirea pre și post intervenții de chirurgie estetică.

Cum va arăta pielea după MICRONEEDLING?

Imediat după procedură, zona tratată este inflamată, iritată și roșie, iar reacțiile pot persista de la câteva ore, până la 2-3 zile (chiar și mai mult, pentru persoanele sensibile), în funcție de gradul de sensibilitate al fiecărei persoane. Cele mai multe persoane vor experimenta roșeața și inflamarea ușoară timp de 6-48 de ore și, de asemenea, pot exista puncte minime de sângerare. Acest lucru este normal și este de dorit, făcând parte din etapele tratamentului. Reacția inflamatorie a pielii este extrem de scurtă și se modifică în mod semnificativ în decurs de câteva ore, de la roșeață, la un aspect rozaliu. Ulterior, pielea se calmează, devine uscată și apare descuamarea (o ușoară exfoliere a pielii). Întrucât microinjecțiile produse de microace se închid în 2-3 ore după procedură, este permis machiajul a doua zi. Într-o săptămână, pielea este mai fină și mai luminoasă, iar ridurile și cicatricile sunt micșorate vizibil. Efectele definitive apar la 2-3 luni de la procedură.

Ce trebuie sa fac după tratament?

Este absolut obligatorie evitarea expunerii directe la soare timp de o săptămână după tratament, alături de aplicarea unui factor de protecție SPF. Se recomandă și aplicarea de produse dermato-cosmetice cu factori de creștere epidermali, cu formule de substanțe nano-incapsulate, special create pentru a fi aplicate după aceste tipuri de tratamente faciale. Orice cremă sau tratament se va aplica pe zona tratată imediat după procedură, va pătrunde profund în piele și va avea acțiune mult mai puternică. După o săptămână de la tratament, tenul revine la normal, nu mai este iritat sau descuamat și nu rămâne sensibil în urma procedurii.

Câte ședințe de Microneedling se recomandă a fi efectuate?

Pentru rejuvenare sunt necesare 4-6 ședințe, la un interval de 2-3 săptămâni. Planul de tratament și numărul ședințelor se vor stabili în urma efectuării evaluării faciale, de care poți beneficia în mod gratuit.

Care sunt contraindicațiile tratamentului MICRONEEDLING?

Prodedura de MICRONEEDLING nu este recomandată în sarcină și alăptare, persoanelor care au tendința de a forma cicatrici cheloide sau hipertrofice, infecții sau inflamații ale zonei care trebuie tratată, afecțiuni sau herpes, boli cutanate cronice, patologii în coagularea sângelui, tratamente cu anticoagulante, vindecare întârziată, malignități cutanate.